online imalat pazaryeri
en uygun imalatçıyı kolay ve hızlı bulun
         
 Talepler > | Son talepler | FSN (Fason) | KLP (Kalıp) |
Talep detayı (talep sahibi ile irtibata geçmek için imalatçı firma olarak üyelik gereklidir):
14-12-2006
136
MKN
İstanbul

Çelik kutu profilleri delme, diş açma ve kesme için özel amaçlı CNC makine tasarım ve imalatı?..

Danışmanlığını yapmakta olduğumuz bir üretici firma aşağıda verilen özelliklere haiz CNC delik delme tezgahı yaptırmayı planlamaktadır;

Üretimlerimizde 30x30 ve 30x60mm ebatlı, 2mm et kalınlıklı çelik kutu profiller kullanmaktayız. Bu profillerin aşağıda tarif edilen şekilde işlenmesi amacıyla CNC üniteli makinelere ihtiyacımız var, ilgili firmalaraın bizimle temasa geçmelerini rica ederiz.

İşlenecek Hammadde : 30x30 v3 30x60 ebatlı 2mm et kalınlıklı 6m boyunda çelik profiller

İşlem : Söz konusu profiller, yüzeyleri delinmek ve kılavuz çekmek suretiyle işlenecektir. İşlenen toplam profilin %15'inin 4 yüzeyi de işlenecektir. Her profil üzerinde ortalama 20 adet M6 diş açılmış delik bulunacaktır. Delme işlemi matkap ile değil, sıvama delme (Flow Punching) yöntemi ile, kılavuz çekme işlemi de ovalama yöntemi ile yapılacaktır. İşleme takımları tarafımızdan tedarik edilecektir. Bu işleme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgi www.centerdrill.de adresinden alınabilir. Kılavuz çekme işlemi tamamlandıktan sonra da daire testere ile profilin kesilmesi sağlanacaktır. Ekteki resimden de görüleceği gibi deliklerin tamamı aynı eksen üzerinde sıralı değildir. Tüm işlemler CNC olarak gerçekleştirilecektir.

Miktarlar : Yılda yaklaşık 70.000 adet profil işlenecektir. En küçük profil boyu yaklaşık 150mm, en büyük profil boyu ise yaklaşık 3500mm dir. Her profil üzerinde ortalama 20 delik bulunmakta, günde yaklaşık 5500 adet delik delinip kılavuz çekilmesi gerekmektedir.

Resimler: DWG formatlı örnek resimler için tıklayınız (SL_50x50_AKF1.zip 240KB). Bu örnekler 486 adet tipten 1 adedini göstermektedir. Resim dosyasındaki resimlerin tamamı bu 1 adet içindir. Her resim sayfasında da profillerin 4 yüzeyindeki işlemler gösterilmiştir.


Sıvama delme (Flow Punching) ve ovalama ile diş açma prosesi

         
e-imalat.com > online imalat pazaryeri