Ana sayfa
         
     
 Haberler >
| Son haberler | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 |
 Haberler > 2001 arşivi:
  • 05.07.2001 > Otoinşa teknolojisinin tıptaki yeni uygulamaları Eğri dişleri düzeltmek için metal tel yerine şeffaf plastikten diş doğrultma kılıfları imalatı:
    Invisalign (ABD) firması anlaşmalı olduğu dişçilerden hastanın diş kalıbını almaktadır. Negatif diş kalıbından pozitif diş modeli elde edildikten sonra bu model bir 3D sayısallaştırıcıyla hassas bir şekilde taranarak hastanın eğri dişlerinin 3D modeli bilgisayara aktarılır. Daha sonra dişlerin olması gereken düzgün şekli ve bu şekle ulaşıncaya kadar gerçekleşecek olan ara durumlar özel geliştirilmiş bir CAD yazılımı ile hesaplanmaktadır. Yaklaşık iki haftada bir değiştirlecek olan hastaya özel bir seri kılıfın termoform kalıpları (pozitif diş modelleri) SLA cihazları ile direkt olarak imal edilmektedir. Her düzeltici kılıf, termoform kalıplama ile şeffaf, medikal uyumlu bir plastikten üretilmektedir. 2001 ilk yarıyılı itibariyle bu teknoloji yalnız ABD ve Kanada'da kullanılmaktadır. Halen 10 adet SLA 7000 cihazı kullanan Invisalign firması bu uygulamalar için 3D Sytems firmasından, liste fiyatı 700,000$ civarında olan, 39 adet daha SLA 7000 siparişi vererek, 3D Systems firmasından şimdiye kadar en çok sayıda sipariş veren firma konumuna gelmiştir... Kullanılan özel yazılım Geomagic firması tarafından geliştirilmiştir: www.geomagic.com/advantage/healthcare/invisalign-index.php3
    Her tedavi ortalama 20 , en fazla ise 60 çift farklı düzeltici kılıf gerektirmektedir. Termoform kalıbı imalarında, bu işe uygun olarak özelleştirilmiş ve 3 kat daha hızlı bir SLA 7000 sistemi kullanılmaktadır. Termoform işleminin basınç ve sıcaklığına dayanabilecek, bu uygulamaya özel bir fotopolimer malzeme de geliştirilmiş ve kullanılmaktadır.
  • 18.06.2001 > Z Corp.'dan ücretsiz hızlı prototip imalatı
    ABD/Boston tabanlı hızlı prototip imalatı yapan cihazlar üreten Z Corp. Firması tanıtım amaçlı ücretsiz prototip imalat imkanı sunuyor. Belli bir büyüklüğü aşmamak kaydıyla 3D tasarladığınız herhangi bir parçanın .stl dosyasını firmaya gönderirseniz size bir iki hafta içinde prototipi ulaştırıyorlar. Yapmanız gereken tek şey http://www.zcorp.com/zoupon/newsletter.shtml adresini ziyaret ederek formu doldurmanız ve ardından e-posta ile .stl dosyasını göndermeniz. Firmanın yeni ürettiği Z406 sistemi (http://www.zcorp.com/newsletter/content/latest_news.htm), bir önceki ürünü Z402'ye nazaran 3 kat daha hızlı. Hem de standart HP ink-jet kafalarını kullanıyor. Zaten Firma önceki sistemin de rakiplerinden 10 kat daha hızlı olduğunu iddia ediyordu. (tabii ki hız herşey değildir, hassasiyet, yüzey kalitesi, ve malzeme özellikleri de birçok uygulama için çok önemlidir) Z Corp "3D printing" teknolojisi kısaca şöyle işler: Katmanlar halinde yayılan plastik tozlarının belirli yerlerine ink-jet yazıcılardaki memeler vasıtasıyla yapıştırıcı püskürtülerek parça inşa edilir. Yapıştırıcı değmeyen tozlar inşa sırasında destek görevini üstlenir ve bir sonraki imalatta yeniden kullanılabilirler.
         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.