Ana sayfa
         
     
Haberler > 17-02-2003 > TAI, Boeing'e Awacs uçağı üretiminde yardımcı olacak:

Savunma amaçlı yatırım projelerinin yanı sıra son yıllarda sivil-ticari havacılık alanındaki faaliyetlerini de yoğunlaştıran Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI), bu alanda yeni bir anlaşmaya daha imza attı.

TAI, ABD'nin dev havacılık firması Boeing ile geçtiğimiz günlerde yapılan bir anlaşmayla, 500 milyon dolarlık yeni bir üretim programını üstlendi. Geçen yıl Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Boeing firması arasında imzalanan 4 adet havadan ihbar ve kontrol (Awacs) uçağının tedarik anlaşmasına paralel üstlenilen proje, Boeing uçaklarının çok sayıda parçasının Türkiye'de TAI tesislerinde üretimini öngörüyor.

Önümüzdeki 10 yıllık dönemi kapsayan ve 5 ayrı iş paketini kapsayan program çerçevesinde Boeing 737, 747, 757, 767 ve 777 uçak modellerine ait yaklaşık 6 bin adet değişik parça, TAI tarafından üretilecek. Boeing projelerindeki üstün performansı ve Boeing uçak üretimine sağladığı katkı dikkate alınarak, TAI'nin Awacs projesi ile bağlantılı olarak yürütülecek projeye, 2003 yılında başlanılacak ve üretim süreci 2008 yılında tamamlanacak.

Ankara, aa
15.02.2003

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.