Ana sayfa
         
     
Haberler > 27-02-2003 > "Taiwan International Design 2002" yarışmasında, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrencisi Can Sunal, CaloryCator isimli projesiyle ilk 20'ye girerek mansiyon ödülü aldı:

"Taiwan International Design 2002" yarışması 2002 yılının aralık ayında sonuçlandı. İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden bu sene mezun olan Can Sunal, yarışmaya katılımını ve projesini şöyle açıklıyor:

Taiwan International Design 2002 yarışmasından yoğun bir dönemimde haberim oldu. Aslında bu yarışmaya projemi hazırlayıp göndermek için sadece 3 günüm vardı. Ancak daha önceden tasarımını ve çizimlerini büyük oranda bitirmiş olduğumdan, konusu projemle örtüşen bir yarışmayı kaçırmak istemedim ve bu 3 günde elimde olanları derleyerek yarışmaya gönderdim.

Tasarımımın modellemesini Rhinoceros 2.0 ile yaparken, malzeme ve ortam efektlerini 3ds max 3.1 ile yapmıştım. Photoshop 5.5 'tan LCD ekranın görüntüsünü hazırlamakta ve "render" üzerindeki son oynamalarda yararlandım. Ayrıca 3ds max programında tasarımımın bir animasyonunu da yapmıştım, ancak daha sonra onu kullanmaktan vazgeçtim.

CaloryCatorCaloryCator:

Konsept: Günümüzde sağlığıyla ilgilenen, özellikle de besinlerden aldıkları kalorilere özen gösteren insanlara sık sık rastlıyoruz. Ne yazık ki bu kişilerin günlük hayatta karşılaştıkları birçok değişik yiyecek ve içeceklerin kalorilerinin ne olduğu hakkında pek fikirleri olamıyor.

CaloryCator onlara tüm bu kalorileri gösterebilecek. Ayrıca CaloryCator günlük toplam kaloriyi de toplayarak görüntüleyebilecek.

Nedir? CaloryCator kullanıcısına yiyecek ve içeceklerin kalorilerini gösteren küçük dijital bir alettir. Bir roller düğmesi, bir LCD ekran ve bir anahtarlık deliği bulunuyor. Kolay taşınabilmesi için küçük boyutlarda olmasına karşın, geniş bir kalori bankasına sahiptir.
Tasarımı yaparken:

  • Kabuk tasarımında one-a-day tabletlerin şekillerinden yola çıktım.
  • Promosyona yönelik bir ürün olarak tasarladım.
  • Kolay taşınabilir olmasına özen gösterdim.
  • Kullanım alanına yönelik olarak şık ve sade bir tasarım yapmaya çalıştım.

Uluslararası yarışmalara katılacak arkadaşlara önerim projelerini mümkün olduğunca basit tutmaları ve kendilerine güvenmeleri...


Daha fazla bilgi için:
http://211.20.178.11/TW/twd_OK.asp > Taiwan 2002 International Design ilk 20 mansiyon ödülü sayfası
sunalcan@yahoo.com > Can Sunal

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.