Ana sayfa
         
     
Haberler > 27-05-2003 > Nurol Holding bünyesinde bulunan FNSS Savunma Sistemleri AŞ, Malezya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra ABD'ye de silah sanayi ürünleri ihraç ediyor:

Savunma sanayinde büyük ölçüde dışa bağımlı olan Türkiye, en büyük silah üreticisi ülke olan Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD), tank ve zırhlı araç ürünleri satıyor.

2001 yılında başlayan silah teknolojisi satışı, 2002 yılında ve 2003'ün ilk üç ayında da sürdü. Nurol Holding ABD'ye, 2001 yılında 1 milyon 350 bin dolar değerinde tank ve zırhlı savaş taşıtı alt ürünleri ve parçalarını kapsayan satışı gerçekleştirirken, 2002 yılında bu rakamı 1 milyon 800 bin dolar seviyesine çıkardı. 2003 yılının ilk üç ayında da yine ABD'den gelen talep doğrultusunda satışa devam edildi.

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.'den bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, ABD'ye yapılan silah ihracatı tank ve zırhlı araç alt sistemlerini ve parçaları kapsıyor. Yetkili, miktarı çok önemli olmasa da silah sanayinde birinci olan bir ülkeye yapılan satışın bir kapı açabilecek nitelikte olduğunu dile getirdi. Yetkili, Amerikan ortakları United Defence aracılığıyla ihaleyi aldıklarını belirterek, birçok talep için de yüksek miktarlı teklif verdiklerini kaydetti.

Daha Fazla Bilgi için:
www.nurol.com.tr/sektorler/savunma.html
www.nurolmakina.com.tr

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.