Ana sayfa
         
     

Haberler > 27-01-2004 > Duvar tipi kombi ve şofben üreten Bosch Isıtma Ürünleri AŞ'nin dünya genelindeki 8 fabrikasından en büyüğü olan Manisa tesisleri, şimdi de en büyük tasarım merkezi oldu:

Dün hizmete giren ve 2 milyon Euro'ya mal olan yeni Ar-Ge binası, ürün tasarımlarını üretime dönüştürmede kilit bir misyon üstlenecek.

Yön. Kurulu Başk. Dr. Berner ve Bosch Isıtma Ürünleri Gen. Md. Meinert (solda), Manisa'daki tesisin, grubun önemli fabrikalarından olduğunu söyledi.
Ar-Ge binasının açılışına katılan Bosch Isıtma Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Joachim Berner, genişletilen Ar-Ge departmanı ile birlikte Bosch Manisa tesislerinin sadece üreten bir üs olmaktan çıktığını belirterek, "Bundan böyle Manisa fabrikamız bir üretim merkezi olmaktan çıkıp dünya pazarı için ürün tasarlayan, geliştiren ve üreten bir merkez olacak. Bu, Bosch için olduğu kadar Türkiye için de büyük bir kazanım." dedi. Manisa fabrikasının bugün Bosch Termoteknik (ısıtma) grubunun en önemli fabrikalarından biri haline geldiğini ifade eden Berner, "Manisa'da üretilen ürünlerin kalitesi diğerleri ile kıyaslandığında üst sıralarda yer alıyor." dedi. Berner, Türkiye'deki yatırımlarını genişletmeye devam edeceklerini söyledi. Bosch Manisa fabrikasının, Bosch Termoteknoloji'nin en önemli üretim merkezlerinden biri olmasının, Manisa fabrikasının rekabet gücünü ve de Bosch'un Türkiye'ye olan güvenini açıkça gösterdiğini vurgulayan Berner, "Bosch Manisa Fabrikası önemli know-how kaynağı olacak ve bizim Avrupa pazarına yaklaşımımızda kilit bir görev üstlenecektir." diye konuştu.

Zor yıllardan sonra 2003 yılında Türkiye ekonomisinin genelde kendini toparladığını dile getiren Berner, şöyle devam etti: "Bu olumlu gelişmenin 2004 yılında da devam edeceğinden eminiz. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım için gereken şartları yerine getirmedeki kararlılığını büyük bir saygı ile izlemekteyiz. Fabrikamızda biz bugünden bu standartları tanıyor ve gerçekleştiriyoruz." Berner, 'Türkiye'nin yabancı sermaye çekmedeki eksikliği nedir?' sorusuna ise, "Türkiye'nin şikayet edilecek bir tarafı yok, güvenimiz tam." dedi.

Bosch Isıtma Ürünleri Genel Müdürü Roger Meinert de, Bosch'un genişleyen Ar-Ge departmanı ile birlikte, ürün tasarımlarını üretime dönüştürme hızının ve verimliliğinin artacağını belirtti. Bosch Manisa fabrikasının 103 milyon Euro ciroya ulaştığını ve ihracat oranının yüzde 85 olduğunun altını çizen Meinert, "Bosch Manisa, bir üretim merkezi olmaktan çıkıp bir yetkinlik merkezi olmak üzere yola çıkmıştır. Bu tesis, halihazırdaki Ar-Ge faaliyetlerinin çerçevesini genişleterek aynı zamanda Türk işgücünün o mükemmel potansiyelinin nasıl verimle kullanılabileceğinin de örneği olacak." dedi.


Firma hakkında:

1910 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Bosch Grubu, bugün 5 ayrı kuruluşu kapsamaktadır. Otomotiv yan sanayii Bursa'da 3 farklı noktada yerleşik fabrikaları ile üretim yapmaktadır.

İstanbul'da BSH-Profilo Elektrikli Gereçleri ev aletleri, Bosch-Rextroth ise makine sanayi için hidrolik ve pnömatik komponentler imal etmektedir.

Bosch Isıtma Ürünleri Manisa'da doğalgaz ile çalışan kombi ve şofben üretmektedir.

Bosch Grubu'nun Türkiye'deki şirketlerinde ve ortaklıklarında 2002 yılında toplamda yaklaşık 6.200 kişi çalışmakta olup, 954 Milyon Euro ciro gerçekleştirilmiştir. Böylelikle Bosch, Türkiye'de en büyük yabancı işverenlerden biri durumuna gelmiştir.

Otomotiv odaklı faaliyet gösteren Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ, 1971 yılından bu yana ürünlerini Türkiye'de pazarlamakta ve Bursa'da üç fabrika ile hizmet vermektedir.

Bunlardan birincisi dizel sistemleri fabrikası 92.800 m2 kapalı alana yerleşik olup Bursa Organize Sanayii Bölgesinde enjektör, enjektör kütüğü kombinasyonu, 2001 yılında üretimine geçilen Common-Rail Sistemleri için enjektörler ve yine aynı bölgedeki ikinci fabrika 2002 yılında üretimine geçilen Birim Enjektörü üretim gamında bulundurmaktadır.

Üçüncü fabrika ise Bursa Ovaakça mevkiinde kurulu Bosch Fren Sistemleri San. ve Tic. A.Ş., hidrolik fren sistemleri için komponentler imal etmektedir.

1988'den bu yana İstanbul'da faaliyet gösteren satış ve pazarlama merkezi otomotiv yedek parça, test ve muayene cihazları, Blaupunkt araç multimedya sistemleri ve elektrikli el aletlerinin Türkiye ve Türki Cumhuriyetleri'ne dağıtımından sorumludur.

70'i otomotiv yedek parça, 450'si elektrikli el aletlerine ve 37'si Blaupunkt'a ait olmak üzere toplam 557 bayii ile yurt çapında faaliyet göstermekte, yine 201'ü otomotiv 49'u el aletleri ve 36'sı Blaupunkt olmak üzere toplam 286 adet servis ile hizmet vermektedir. Ayrıca Türki Cumhuriyetler'de 9adet otomotiv servisi bulunmaktadır.

Bosch yine 2003 yılında, İstanbul Sanayi Odası'nın en büyük 500 şirket sıralamasında 24. ve ihracatçılar sıralamasında ise 9. konumu elde etmiştir. Otomotiv sektörü içinde ise en büyük 5. ihracatçı firmadır.

Daha fazla bilgi için:

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.