Ana sayfa
         
     

Haberler > 01-03-2004 > Arçelik, AB Komisyonu'nun düzenlediği 'European Energy+ Yarışması'nda Blomberg markası için Türkiye'de tasarlanıp üretilen buzdolabı modeli ile birincilik ödülünü kazandı:

Avrupa Birliği Komisyonu, Arçelik'in Eskişehir tesislerinde üretilen buzdolabını, Avrupa'nın en az enerji tüketen buzdolabı olarak belirledi. Arçelik, yenilikçi anlayışı, ileri teknolojisi ve çevreye verdiği önem sayesinde, yüzlerce modelin yer aldığı European Energy+ Yarışması'nda birinci seçildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Avrupa Birliği Komisyonu'nun teknoloji iyileştirme projesi kapsamında yürütülen European Energy+ Yarışması'nda Arçelik, hem kategorisinde birinci seçilmesi, hem de tüm kategoriler arasında "En Az Enerji Tüketen Buzdolabı"nı üretmesi nedeniyle ödüllendirildi.

Arçelik Üretim ve Teknoloji Grup Direktörü Turgut Soysal, Avrupa Birliği Ulaştırma ve Enerji Genel Direktörlüğü Daire Başkanı Gonzalo Molina-Iguartua, Arçelik'in Almanya'daki markası Blomberg'in Yöneticisi Dr. Heinz Fischer.

Almanya'nın Köln kentindeki Hometech Fuarı'nın açılışı nedeniyle düzenlenen törende ödülü, Arçelik A.Ş. Üretim ve Teknoloji Grup Direktörü Turgut Soysal aldı. Soysal, "Kendi teknolojimizle aldığımız bu ödül, bizim için ayrı bir önem taşıyor. Arçelik ekibinin dünya çapında yeni standartlar oluşturma konusundaki başarısı ile gurur duyuyoruz" dedi.

Yenilikçiliğe, ileri teknolojiye, çevreye ve doğal kaynaklara verdiği önemle çift kapılı buzdolabı kategorisinde ödül alan Arçelik, aynı zamanda Jüri tarafından yapılan Enerji Verimlilik Endeksi değerlendirmesi sonucunda tüm kategoriler arasında "En Verimli Buzdolabı" olarak belirlendi. Arçelik, Energy+ listesinde bulunan 21 Avrupalı üretici şirket, A+ ve A++ sınıflarından 900 farklı model arasından yarışmaya başvuranları geride bıraktı.

Avrupa'da şu ana kadar ulaşılan en düşük Enerji Verimlilik Endeksi'ne sahip olan ödüllü buzdolabı, Arçelik'in Eskişehir tesislerinde Türk mühendisler tarafından tasarlanıp üretiliyor. Enerji Verimlilik Endeksi düştükçe, enerji tasarrufu artıyor. A sınıfı bir buzdolabının Enerji Verimlilik Endeksi %42-55 arasında yer alırken, Arçelik bu oranı %19.81'e düşürmüş bulunuyor. Günde 16W'lık bir ampul kadar enerji tüketen ödüllü buzdolabının yıllık tüketimi sadece 137kWh. A sınıfı bir buzdolabının yıllık tüketimi ise 325kWh'ı buluyor. Yani, A sınıfı bir buzdolabından %58 daha az enerji tüketiyor.

"Energy+ Teknoloji İyileştirme Projesi", Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Hollanda, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Norveç, Portekiz, İsveç ve İsviçre tarafından desteklenerek finanse ediliyor ve düşük enerji tüketen soğutucu üretiminin geliştirilmesini amaçlıyor.



Daha fazla bilgi için:
         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.