Ana sayfa
         
     

Haberler > 28-10-2008 > Design Turkey 2008 Endüstriyel Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu:

TURQUALITY®  programı dahilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşunun işbirliğiyle düzenlenen, Design Turkey 2008 Endüstriyel Tasarım ödülleri 21 Ekim 2008 akşamı düzenlenen bir törenle sahiplerine kavuştu. Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri, nitelikli tasarımları teşvik ederken, Türk endüstrisinin stratejilerine yön vermeyi ve toplumda tasarımın farkındalığını yükseltmeyi hedefliyor.

Dünyaca ünlü uzmanlar tarafından oluşan 29 kişilik jüri, ön elemeyi geçen başvurular arasından toplam 293 ürünü sektörel bazda değerlendirerek, İyi Tasarım Ödülü, Üstün Tasarım Ödülü ve TURQUALITY® Tasarım Ödülü olmak üzere 3 kategoride derecelendirdi. Buna ek olarak gelecekte endüstriye yön gösterecek, yenilikçi fikirleri desteklemek amacıyla üretim için programa alınmamış, 25 kavramsal tasarım projesi de Kavramsal Tasarım Ödülleri kategorisinde değerlendirildi.

Toplam 12 sektörde 39 ürün 'İyi Tasarım ödülüne', 11 ürün 'Üstün Tasarım ödülüne' , 4 ürün de 'TURQUALITY®  Tasarım ödülüne' değer bulunurken, bu yılki konusu Eko Tasarım, Sürdürülebilir Çevre için Tasarım olarak belirlenen kavramsal projeler arasından da 1 proje kavramsal tasarım ödülüne layık görüldü.

"İyi Tasarım Ödülü", "Üstün Tasarım Ödülü" ve "TURQUALITY Tasarım Ödülü"ne değer bulunan tüm ürünler, projenin gücünü "Design Turkey" logosu ile ürünlerine taşıyarak, ürünlerinin tasarım değerini ulusal ve uluslararası arenada belgeleyebilecek; sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da markalaşma fırsatını yakalayabilecek.

TURQUALITY® Programı dahilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun işbirliği ile düzenlenen "Design Turkey Tasarım Ödülleri", nitelikli tasarımları teşvik ederek Türk endüstrisinin stratejilerine yön verirken, toplumda tasarımın farkındalığını da yükseltmeyi hedefliyor.

Ön elemeyi geçen projelerin görülebileceği Antrepo 5'teki sergi, 2 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek...

TURQUALITY®  Tasarım Ödülleri:

  • Kalemkumanda Universal Klima Kumandası
    Marka: Airfel
    Üretim: Airfel Isıtma ve Soğutma Sistemleri
    Tasarım: Hulusi Neci
  • Hasta Transfer Sedyesi
    Marka: Tautmann
    Üretim: KBB Özel Sağlık Hizmetleri ve Tıbbi Danışmanlık A.Ş.
    Tasarım:  Mehmet Ataman, Stefan Lippert, Özkan Işık, Wolf Giebel
  • Divide and Cool Bölünebilir Buzdolabı
    Marka: Arçelik
    Üretim: Arçelik A.Ş.
    Tasarım: Fuat Arı, Soner Ilgın
  • Çaydanlık Takımı
    Marka: Jumbo
    Üretim: Jumbo Madeni Mutfak Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    Tasarım: Minas Çolakyan

 

Marka AIRFEL
Model kalemkumanda / penremote
Tip Universal klima kumandası
Ürün sınıfı Elektronik ürünler
Üretici AIRFEL Isıtma ve Soğutma Sistemleri A.Ş.
Tasarımcı Hulusi Neci

Airfel Kalem Kumanda, klimayı çalıştırma işlevinin yanı sıra aynı zamanda oda nem ve ısıölçer, bir masa saatidir. Bugüne kadar alışılagelmiş kumanda objesi geliştirilerek bir düğme ile kontrol etme rahatlığı, parmak ve avuç içi anatomisine uygun, en ergonomik kumanda haline getirildi. Airfel Kalem Kumanda primitif formlardan oluşan sade tasarım, dünya dillerini ortadan kaldıran simgelerden oluşan ara yüz, görme engellilerin kullanımını kolaylaştıran otomatik sekme seçeneği  özelliklerine de sahiptir.  Kalem Kumanda dünyanın en ince ve tek kalem pille çalışan ilk klima kumandasıdır.

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.