Ana sayfa
         
     

Haberler > 09-03-2009 > Türk Patent Enstitüsü, "Hezarfen Patent Araştırma Projesi" ile Konya'lı sanayiciye yeni ürün tasarım, geliştirme ve uluslararası rekabette destek veriyor:

Türk Patent Enstitüsü ve KOSGEB'in 2007 yılında Ankara OSTİM OSB'de ve 2008 yılında Ankara Sincan 1. OSB'de uyguladığı "Hezarfen Patent Araştırma Projesi"nin 3'üncüsü, Konya'da hayata geçirilmek üzere, 2 Mart 2009 günü, Konya Sanayi Odası'nda yapılan törenle açıldı.

Türk Patent Enstitüsü, KOSGEB ve Konya Sanayi Odası işbirliği ile oluşturulan proje açılışında, TSE Başkanı ve KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir BÜYÜKHELVACIGİL, KOSGEB Başkan Vekili Mustafa KAPLAN, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK ve Konya Milletvekili Hasan ANGIN birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarından sonra, Konya'da 1995-2008 yılları arasında en çok patent, marka ve tasarım tescili bulunan ilk üç firma ile Konya bölgesine ait coğrafi işaret tescili 'Akşehir Kirazı'na plaket verildi.

2009 yılında Konya'da uygulanacak HEZARFEN Patent Araştırma Projesi, Türk Patent Enstitüsü'nün KOBİ'lerde yenilikçi kültürün artırılmasına katkı sağlamak ve bu yenilikleri korumak için KOBİ'lerde fikri mülkiyet stratejisi oluşturmayı amaçlayan seminer, çalıştay ile Konya'da yer alan ve uygun görülen 50 firmaya 2009 yılı boyunca ücretsiz verilecek birebir danışmanlık hizmetlerinden oluşuyor.

Danışmanlık hizmeti kapsamında firmalara, yeniliklerin korunması ve sınai mülkiyet haklarının (patent, marka, endüstriyel tasarım, ticari sır vs.) stratejik kullanımı, patent dokümanlarındaki mevcut bilgiler kullanılarak teknik problemlere çözüm bulunması, yeni ürün ve projelerin geliştirilmesi, Ar&Ge'deki verimliliğin artırılması, teknoloji trendleri ve rakiplerin takip edilmesi, uluslararası pazarlarda gereksinim duyulacak korumalar ve takip edilecek yollar hakkında bilgiler verilmesi planlandı.

Danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen firmaların en geç "01 Nisan 2009" tarihine kadar Konya Sanayi Odası'na kayıt yaptırması gerekiyor.


TPE Hezarfen web sitesi için tıklayınız

HEZARFEN Patent Araştırma Projesi, Türk Patent Enstitüsü'nün KOBİ'lerde yenilikçi kültürün artırılmasına katkı sağlamak ve bu yenilikleri korumak için KOBİlerde fikri mülkiyet stratejisi oluşturmayı amaçlayan seminer, çalıştay ve birebir danışmanlık hizmetlerinden oluşan 2009 yılında Konya'da gerçekleştirilecek bir uygulamadır.

Danışmanlık hizmeti kapsamında firmalara:

  • Yeniliklerin korunması ve sınai mülkiyet haklarının (patent, marka, endüstriyel tasarım, ticari sır vs.) stratejik kullanımı,
  • Yeni ürün ve projelerin geliştirilmesi, Ar&Ge'deki verimliliğin artırılması,
  • Patent dokümanlarındaki mevcut bilgiler kullanılarak teknik problemlere çözüm bulunması,
  • Teknoloji trendlerinin ve rakiplerin takip edilmesi,
  • Uluslararası pazarlarda gereksinim duyulacak korumalar ve takip edilecek yollar,

hususunda bilgiler verilecektir...

Daha fazla bilgi için: http://hezarfen.tpe.gov.tr

TPE Hezarfen web sitesi için tıklayınız
(Poster)

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.