Ana sayfa
         
     

Haberler > 18-02-2009 > Türkiye'de üretilen "Ejder 6x6 Zırhlı Tekerlekli Aracı" mayın saldırılarına yüksek koruma sağlıyor. 12 kişilik araç, amfibik özelliği sayesinde suda rahat hareket ediyor:

Tank topu kulesi monte edilebiliyor

Torun, tank topu kulesi ve 90 milimetreye kadar silahların da monte edilebildiği araçta otomatik yangın söndürme sistemi, arıza tespit sistemi ve klima gibi özellikler de bulunduğunu söyledi.

Ejder'in yanı sıra yine kendi tasarımları olan ve yarı askeri araç olarak tanımlanan Zırhlı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracıyla (TOMA) ilgili de bilgi veren Torun, ''TOMA, jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğünün envanterinde bulunuyor. Yurt dışına ihraç ettiğimiz TOMA ile ilgili Ermenistan'la görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşma sağlanırsa Ermenistan'a TOMA vereceğiz'' diye konuştu.

Torun, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ejder'in maliyeti hakkındaki soru üzerine Torun, bu konuda rakam vermesinin doğru olmayacağını ancak ABD ve Avrupa'daki benzerlerine kıyasla daha ucuz olduğunu kaydetti.
Ejder'in henüz Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından alınmadığı hususunun hatırlatılması üzerine Torun, 24 Nisan'da, Türkiye'de yeterli görülmüş başka firmalardan da teklif alınarak 6x6, 336 adet özel maksatlı taktik tekerlekli araç ihalesine çıkılacağını söyledi.

Torun, kendilerinin de 24 Nisan günü tekliflerini sunacaklarını ve Ejder'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmesini beklediklerini kaydetti.

50 adetin üzerinde ihraç edildi

Şimdiden 50'nin üstünde Ejder aracını ihraç ettiklerini ifade eden Torun, sözleşme ve görüşme çalışmalarının da Kolombiya dahil pek çok ülke ile sürdüğünü ifade etti.

Şirketlerinin ekonomik krizden etkilenip etkilenmediğine ilişkin soruyu yanıtlarken de Torun, ''Bir defa çok şükür ki krize elimizde kontratla girdik. Ama krizden etkilenmemek mümkün değil, etkileneceğimizi düşünüyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra tesisin önündeki boş alanda Ejder'in arazi performansını sunmak için gösteri yapıldı. Amfibik özelliği sayesinde yaklaşık 2,5 metre derinlikteki su havuzundan başarıyla geçen Ejder aracına basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. (AA)


Nurol Makina hakkında:

Nurol Makina İşletmeleri, anahtar teslimi sınai tesis kurmak, çelik konstrüksiyon ve makina imalatı konularında büyük ölçekli taahhüt işi yapmak üzere 1976 yılında kurulmuştur. Daha sonra firma bu özelliklerini koruyarak, Savunma Sanayi sektörüne de girmiş ve 1992 yılından itibaren, Sincan'daki Birinci Ankara Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan tesislerini faaliyete geçirmiştir. 50.000 m2'lik açık ve 17.000 m2'lik kapalı alana sahip olan firma, 159 kişilik nitelikli ve deneyimli kadrosu ile bugüne kadar birçok önemli proje gerçekleştirmiştir.

Nurol Çelik İşletmeleri, çelik konstrüksiyon imalatına İstanbul Yolu Kazan mevkiindeki tesisinde devam etmektedir.

Nurol Makina İşletmeleri;

  • Milli Savunma Bakanlığı'nca onaylı - AQAP-2110 Endüstriyel Kalite Güvence Seviye Belgesi,
  • Türk Standartları Enstitüsü'nce onaylı - ISO-EN-9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi,
  • Milli Savunma Bakanlığı'nca onaylı - Tesis Güvenlik Belgesi ("Milli Gizli" gizlilik dereceli),
  • Milli Savunma Bakanlığı'nca onaylı - Üretim Müsaadesi Belgesi'ne sahiptir.

Teknolojik imkan ve kabiliyeti yüksek olan işletmede;

  • Dört ve beş eksenli CNC tezgahlar,
  • Lazer ve plazma kesme tezgahları,
  • Yatay ve dikey torna tezgahları,
  • Biri 2000 tonluk olmak üzere çeşitli kapasitelerdeki hidrolik ve eksantrik presler,
  • Koordinat ölçü tezgahı (CMM),
  • Aluminyum ve çelik kaynak (TIG, MWIG/MWAG) hatları,
  • Çeşitli kaynak ekipmanları,
  • Rotatörler,
  • Boyahane,
  • Montaj hatları,
  • Tahribatsız muayene olanağı (X-ray, ultrasonik muayene,etc.),
  • Universal tezgahlar
  • Araç test parkuru ve havuzu

yer almaktadır.

Kurumsal Kaynak Planlaması konusunda MAPICS ve AXAPTA, araştırma, geliştirme, tasarım ve imalat konularında ise CATIA, AutoCAD, SolidWorks, Surfcam, vb. yazılımlardan yararlanılmaktadır.


Kaynaklar:

         
     
TurkCADCAM.net > Türkiye'nin yeni ürün tasarım, geliştirme, CAD/CAM/CAE, CNC, kalıp ve imalat teknolojileri portalı
***** Sektörün profesyonel bilgi ve işbirliği platformu *****
© 2002-2017  Sinerji Yayıncılık, Tanıtım ve Danışmanlık Hizmetleri
Bu portaldaki içerik, ancak kaynak belirtilmesi ve izin alınması şartıyla yayınlanabilir.